PROGRAM OF ENGAGEMENT

From live-streamed international keynotes to highly engaging collaborative project planning sessions with your peer cities - SCW Australia / New Zealand 2020 will keep your projects moving.

Here is a description of our session types:

  • Special Editions - join us for 1hr discussions with national and international leaders to tackle a topic for the post-pandemic (COVID-19) city.

  • Data Dialogues - monthly deep dives into a 'data activation' topic, hosted by the Centre for Data Leadership.

  • Discovery Sessions - highly interactive and rapid discovery sessions. No speakers, just peers who are looking to share their ideas and views on an emerging smart cities topic.

  • Collaborative Project Planning - multi-week online collaborative project planning sessions using structured templates and modules in the SCC's Smart Cities Activator platform.

  • Plenary Sessions - just like a conference, but online. Strategic topics, leading speakers.

  • Virtual Policy Roundtables - small group discussions around critical smart cities policy issues.

  • City Encounters - sessions of 5x 12min case study presentations.

  • Future Cities Academy - online learning and assessment modules to guide you to obtaining a Smart Cities Council Accredited certificate.

  • Networking Day - A day-long structured networking session for the smart cities community, followed by celebratory dinner and half-day Cities Partnership Forum the following day.

 

REGISTRATION

 

The SCW Australia New Zealand 2020 program is offered complimentary thanks to the generous support of our members and sponsors.

 

Registration is necessary on a session-by-session basis. Registration will open in a staged manner and labelled on each session tile below.

You can download the SCW Brochure with a 'Program at a Glance' format here:

Project Planning: Data leadership roadmap
Wed, Jun 03
4 weeks | 2hrs/week | Online | Free
Jun 03, 11:00 AM GMT+10 – Jun 24, 1:00 PM GMT+10
4 weeks | 2hrs/week | Online | Free
A multi-week online collaborative project planning session to build your data leadership roadmap.
Share
Discovery Session: Partnership models for smart cities
Mon, Jun 08
1hr | Online | Free
Jun 08, 1:00 PM – 2:00 PM GMT+10
1hr | Online | Free
A fast paced highly interactive session using three key questions to catalyse ideas and generate shared thinking around partnership models for smart cities.
Share
Data Dialogues: Building a City Analytics Capability
Tue, Jun 16
1.5hr | Online | Free
Jun 16, 11:00 AM – 12:30 PM GMT+10
1.5hr | Online | Free
This dialogue will focus on unpacking 'city analytics’ as a capability for local government – why you would do it, what is the scope and how might you get there.
Share
Project Planning: Urban asset analytics
Wed, Jul 01
4 weeks | 2hrs/week | Online | Free
Jul 01, 11:00 AM GMT+10 – Jul 22, 1:00 PM GMT+10
4 weeks | 2hrs/week | Online | Free
A multi-week online collaborative project planning session to build an urban asset analytics framework for your city.
Share
Data Dialogues: Opening up on open data
Tue, Jul 21
1.5hr | Online | Free
Jul 21, 11:00 AM – 12:30 PM GMT+10
1.5hr | Online | Free
This dialogue will focus on opening up on open data – what we did, why we didn't and what happened.
Share
RSVP Closed
Virtual Policy Roundtable: Strengthening your policy environment around data
Tue, Jul 28
2hrs | SCC Members/Govt Only | Online
Jul 28, 10:00 AM – 12:00 PM GMT+10
2hrs | SCC Members/Govt Only | Online
This session will focus on strengthening your policy environment around data.
Share
Project Planning: Scaling your Urban IoT investment
Wed, Aug 05
4 weeks | 2hrs/week | Online | Free
Aug 05, 11:00 AM GMT+10 – Aug 26, 1:00 PM GMT+10
4 weeks | 2hrs/week | Online | Free
A multi-week online collaborative project planning session to help you scale your early urban IoT pilots into community-wide opportunities.
Share
RSVP Closed
Virtual Policy Roundtable: Innovation in smart cities financing, procurement and collaboration
Tue, Aug 11
2hrs | SCC Members/Govt Only | Online
Aug 11, 8:00 AM – 10:00 AM GMT+10
2hrs | SCC Members/Govt Only | Online
This session will focus on smart cities financing, procurement and collaboration. Our goal is to unpack the challenges and opportunities between smart cities financing and B2G procurement, for digitally enabled urban infrastructure projects.
Share
Data Dialogues: Digital Twins for cities
Tue, Aug 18
1.5hrs | Online | Free
Aug 18, 11:00 AM – 12:30 PM GMT+10
1.5hrs | Online | Free
This dialogue will focus on everything Digital Twins for cities - why, what and how.
Share
RSVP Closed
International Day: Keynotes from abroad
Thu, Aug 27
3x 1.5hrs | Online | Free
Aug 27, 9:00 AM – 6:30 PM GMT+10
3x 1.5hrs | Online | Free
Join us for a day of virtual international keynotes from inspiring leaders who will share insights and opportunities for accelerating the positive impact of technology and data on our communities, the environment and our economy.
Share
RSVP Closed
City Encounters: The Case Study Series
Tue, Sep 08
3 x 1.5hrs | Online | Free
Sep 08, 9:30 AM – 4:30 PM GMT+10
3 x 1.5hrs | Online | Free
Three sessions. Each session with five case studies at 12mins each. The problem, the solution, the community benefit and the lessons learned.
Share
RSVP Closed
Data Dialogues: Shared data agreements
Tue, Sep 15
1.5hrs | Online | Free
Sep 15, 11:00 AM – 12:30 PM GMT+10
1.5hrs | Online | Free
This dialogue will focus on everything shared data agreements - why, what and how.
Share
RSVP Closed
Keynote Plenary: Measuring up and making a difference
Mon, Sep 21
3hrs | Online | Free
Sep 21, 9:00 AM – 12:00 PM GMT+10
3hrs | Online | Free
In this streamed plenary session we work through a range of topics that support the operationalisation of technology and data action and investment in a way that focuses on performance and outcomes.
Share
RSVP Closed
Virtual Policy Roundtable: An evening on smart cities standards
Thu, Sep 24
2hrs | SCC Members/Govt Only | Online
Sep 24, 4:00 PM – 6:00 PM GMT+10
2hrs | SCC Members/Govt Only | Online
Join us for an evening discussing smart cities standards with national and international guests. We will talk all things smart cities standards implementation and policy making.
Share
RSVP Closed
Discovery Session: Micromobility now, and next
Mon, Oct 05
1hr | Online | Free
Oct 05, 1:00 PM – 2:00 PM GMT+10
1hr | Online | Free
A fast paced highly interactive session using three key questions to catalyse ideas and generate shared thinking around our micromobility future.
Share
RSVP Closed
The Future Cities Academy
Tue, Oct 13
1 Day Intensive | Online | Cost TBA
Oct 13, 10:00 AM – 5:00 PM GMT+10
1 Day Intensive | Online | Cost TBA
The Academy is underpinned by a professional development program to help participants build their knowledge and skills in smart cities and seek a Smart Cities Council Accredited certificate.
Share
RSVP Closed
Digital Twin Week
Mon, Oct 19
3x 2hr Sessions | Online | Cost TBA
Oct 19, 9:00 AM GMT+10 – Oct 23, 5:00 PM GMT+10
3x 2hr Sessions | Online | Cost TBA
Join us for a celebration of Digital Twin as a platform for activating and valuing data and delivering greater benefits to our communities, environment and economy.
Share
RSVP Closed
Data Dialogues: Powering a new data world with 5G
Tue, Oct 20
1.5hrs | Online | Free
Oct 20, 11:00 AM – 12:30 PM GMT+10
1.5hrs | Online | Free
This dialogue will focus on the data world we are likely to experience when the power of 5G is fully unlocked.
Share
RSVP Closed
Discovery Session: Artificial intelligence - what's your next move?
Mon, Oct 26
1hr | Online | Free
Oct 26, 1:00 PM – 2:00 PM GMT+10
1hr | Online | Free
A fast paced highly interactive session using three key questions to catalyse ideas and generate shared thinking around the use of artificial intelligence for cities.
Share
RSVP Closed
Networking Day and City Partnerships Forum
Thu, Nov 12
Melbourne | Cities and SCC Members
Nov 12, 9:00 AM GMT+10 – Nov 13, 1:00 PM GMT+10
Melbourne | Cities and SCC Members, Melbourne VIC, Australia
Join us as we bring together the smart cities community to catch up and share at this unique day long structured networking session. With a celebration dinner to top it off and then a half day City Partnerships Forum the following day.
Share